Városlista
2024. szeptember 23, hétfő - Tekla

Hírek

2018. Január 17. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti

A magyar játékpiac 4 százalékkal bővült tavaly

A magyar játékpiac 4 százalékkal bővült tavaly

Mintegy 4 százalékkal bővült a hagyományos játékok piaca tavaly Magyarországon és átlépte a 45 milliárd forintot a Regio Játékkereskedelmi Kft. előzetes becslése szerint.

A társaság keddi tájékoztatása szerint a Regio adja a belföldi forgalom csaknem negyedét, a játékkereskedő cég forgalma 7,1 százalékkal nőtt tavaly az előző évhez képest, az árbevétel elérte a 10,5 milliárd forintot.

A játékpiac forgalma tavaly is decemberben tetőzött, az éves bevétel negyedét a karácsonyi ajándéknak szánt játékok tették ki.

A közlemény szerint a Regio tavaly mintegy 6,5 millió játékot adott el. Egyre többen választották az online beszerzést, a webes értékesítés átlagon felül, mintegy 30 százalékkal nőtt. A hagyományos bolti vásárlások átlagosan 6000, az online megrendelések pedig 7700 forintosak voltak. A legnépszerűbbek az építőkészletek, a társas- és kártyajátékok, valamint a kreatív és fejlesztő játékok voltak.

A kft.-t 1990-ben családi vállalkozásként alapították, 100 százalékban magyar tulajdonú, mintegy 450 munkavállalót foglalkoztat. Országszerte 34 játékboltja van.

Címkék: játék, játékbolt, piac

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 23. 07:52, hétfő | Belföld

Változékony időjárás várható a héten

Hétfőn még túlnyomóan napos idő lesz, de keddtől többfelé várható eső, majd csökken a csapadék esélye és visszatér a több-kevesebb napsütés, de a hét végén ismét lehűlés érkezik csapadékkal és széllel

2024. Szeptember 23. 07:49, hétfő | Belföld

Személyesen hívta vitára a miniszterelnök politikai igazgatója Magyar Pétert

Személyesen hívta vitára a miniszterelnök politikai igazgatója Magyar Pétert - hangzott el vasárnap az M1 aktuális csatorna hírműsorában.

2024. Szeptember 23. 07:48, hétfő | Belföld

Árvíz - Ütemes apadásnak indult a Duna a folyó felső szakaszain

Ütemes apadásnak indult a Duna a folyó felső szakaszain, ahol már a helyreállítási munkálatokat készítik elő. Az árhullám Budapest alatt, Paks térségében tart - közölte vasárnap az MTI-vel az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF)

2024. Szeptember 22. 09:01, vasárnap | Belföld

OVF: lefelé halad a Dunán az árhullám, a nézelődők okozzák a legtöbb gondot

Lefelé halad a Dunán az árhullám, a legnagyobb gondot a nézelődők okozzák, akik hátráltatják a munkát, veszélyeztetik a töltéseket - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) pénteken napközben az MTI-vel.