Városlista
2024. július 1, hétfő - Annamária

Hírek

2016. Október 27. 17:16, csütörtök | Helyi
Forrás: ww.facebook.com/dombomedia.hu, fotó: Irány Televízió

Aláírásokat gyűjtenek az elkerülő útért

Aláírásokat gyűjtenek az elkerülő útért

Azt szeretnék elérni, hogy Újdombóvárt elkerülve egy másik útvonalon közlekedhessenek a tehergépkocsik.

104 darab szignót sikerült a tegnapi napon összegyűjteni a Petőfi téren. Azt szeretnék elérni, hogy Újdombóvárt elkerülve egy másik útvonalon közlekedhessenek a tehergépkocsik. Most kezdték gyűjteni, de egészen december 31-ig várják az aláírásokat a kihelyezett standoknál.

A cél, hogy a kamionforgalom ne a Mágocs és Dombóvár közötti útvonalon bonyolódjon le. Ahhoz viszont, hogy az elkerülő központi költségvetésből megépüljön, a város lakosságának segítségére is szükség van.

Az akciót a Természetesen Dombóvár képviselőcsoportja indította azért, hogy a forgalom végre Újdombóvárt elkerülve, a várost Hőgyésszel összekötő 6532-es útra terelődjön.

Korábban napirenden volt az elkerülőút megépítése, de a 2010-es kormányváltás miatt végül elmaradt a fejlesztés – mondta lapunknak Kiss Béla képviselő. Hozzátette, nagyon sok panasz érkezik a kamionok miatt, ezért is ragaszkodnak a fejlesztéshez. Mint mondta, több ezer aláírásra számítanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 01. 11:17, hétfő | Helyi

Semmelweis-nap alkalmából tartottak ünnepséget a Dombóvári Szent Lukács Kórházban

A Dombóvári Szent Lukács Kórház kiváló dolgozóit a hagyományok szerint Semmelweis Ignác születésének évfordulóján a Szűz Mária Mater Dei kápolnában ismerték el.

2024. Július 01. 08:22, hétfő | Helyi

Ma szünetel az ügyfélfogadás a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatalban

dr. Szabó Péter jegyző tájékoztatása szerint 2024. július 1-jén (hétfő) a Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal zárva tart, az ügyfélfogadás szünetel.

2024. Június 28. 16:22, péntek | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Június 25. 17:22, kedd | Helyi

Folytatódnak a régészeti ásatások a dombóvári Gólyavárnál

A tervek szerint 2024. nyarán a HUN-REN BTK Régészeti Intézetének a szervezésében folytatódnak a régészeti ásatások a dombóvári Gólyavárnál.