Városlista
2024. július 3, szerda - Kornél

Hírek

2020. Október 31. 15:00, szombat | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítéltek egy brazil drogfutár nőt Budapesten

Elítéltek egy brazil drogfutár nőt Budapesten

Első fokon 1 év 9 hónap börtönbüntetésre ítéltek és 4 évre kiutasítottak Magyarország területéről egy brazil drogfutár nőt - közölte a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-vel.

Közleményük szerint a nőt egy brazil férfi bízta meg, hogy bőröndbe rejtve kokaint szállítson Sao Paulóból Budapestre. A nőnek a három kilogrammnyi kokaint a budapesti repülőtéren kellett volna átadnia egy nőnek, azonban a pénzügyőrök - a vámellenőrzés során - csomagjában megtalálták a kábítószert.

A törvényszék elfogadta a nő védekezését, miszerint fenyegetés hatására követte el a bűncselekményt. Azt állította: megbízója egy kifizetetlen kölcsön fejében - a nő és családja testi épségét fenyegetve - bízta meg a kábítószer szállításával. Megjegyezték: Brazíliában gyakran alkalmazzák ezt a módszert a drogfutárok beszervezésére.

A jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével megvádolt nő ügyében született ítélet nem jogerős - közölte a törvényszék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 03. 08:12, szerda | Kék hírek

Magyar rendőrök is segítik a horvát rendőrök munkáját a nyáron

Magyar rendőri kontingens utazott Horvátországba annak érdekében, hogy a magyar turisták által leglátogatottabb helyszíneken is vigyázzanak a magyar emberek biztonságára

2024. Június 29. 07:22, szombat | Kék hírek

Letartóztattak öt férfit nagy értékű betöréses lopások miatt

Letartóztattak öt férfit nagy értékű betöréses lopások miatt, a bűnbanda mintegy 40 millió forintos kárt okozott - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n pénteken.

2024. Június 26. 09:30, szerda | Kék hírek

Egyhetes razziát tartott a rendőrség, tizennégy embert gyanúsítanak emberkereskedelemmel

Tizenhét sértettet azonosítottak és tizennégy embert hallgattak ki gyanúsítottként emberkereskedelem miatt egy egyhetes rendőrségi akcióban, amelyet június elején tartottak az Europol, a Frontex és az Interpol szervezésében

2024. Június 25. 10:39, kedd | Kék hírek

Egy holland üvegházban fogtak el egy, a körözési toplistán szereplő magyar nőt

Egy holland üvegházban fogtak el egy, a körözési toplistán szereplő 41 éves magyar nőt - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kedden a police.hu oldalon.