Városlista
2024. szeptember 23, hétfő - Tekla

Hírek

2019. Szeptember 11. 05:01, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Érkeznek a biztosítókhoz a kárbejelentések a hétvégi viharos eső miatt

Érkeznek a biztosítókhoz a kárbejelentések a hétvégi viharos eső miatt

Már érkeznek a biztosító társaságokhoz a kárbejelentések a hétvégi viharos esőzés miatt, a kárigények nagyobb részét hét végére várják.

Az MTI megkeresésére az Aegon Biztosító közölte, péntek és hétfő között 169 kárbejelentés érkezett hozzájuk. A tapasztalatok szerint ilyenkor elsősorban a kármentéssel vannak elfoglalva az emberek, a kárbejelentések nagy része a hét közepe, vége körül várható.

Az Aegon Biztosítóhoz a hétvégi nagyobb esőzés miatt eddig a legtöbb bejelentés Zala, Pest, Veszprém megyéből és Budapestről érkezett, az ügyfelek által becsült kárösszeg 28 millió forint. Többnyire villámcsapás, vihar, beázás, felhőszakadás okozott károkat, de jégverés is előfordult.

Az Allianz Biztosítóhoz a hétvégén megközelítőleg 200 kárbejelentést tettek ügyfelek a viharos, esős időjárással összefüggésben, arra számítanak, hogy folyamatosan érkeznek még kárigények.

A Groupama Biztosítóhoz vasárnap óta közel 500 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett, de a kárbejelentések száma az elmúlt napok viharai, felhőszakadásai miatt pár napon belül várhatóan eléri az 1500-2000-et is. A legtöbb kárbejelentés Csongrád megyéből érkezett, Szegedről eddig 59. A károk átlagos értéke 50-200 ezer forint között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 23. 07:52, hétfő | Belföld

Változékony időjárás várható a héten

Hétfőn még túlnyomóan napos idő lesz, de keddtől többfelé várható eső, majd csökken a csapadék esélye és visszatér a több-kevesebb napsütés, de a hét végén ismét lehűlés érkezik csapadékkal és széllel

2024. Szeptember 23. 07:49, hétfő | Belföld

Személyesen hívta vitára a miniszterelnök politikai igazgatója Magyar Pétert

Személyesen hívta vitára a miniszterelnök politikai igazgatója Magyar Pétert - hangzott el vasárnap az M1 aktuális csatorna hírműsorában.

2024. Szeptember 23. 07:48, hétfő | Belföld

Árvíz - Ütemes apadásnak indult a Duna a folyó felső szakaszain

Ütemes apadásnak indult a Duna a folyó felső szakaszain, ahol már a helyreállítási munkálatokat készítik elő. Az árhullám Budapest alatt, Paks térségében tart - közölte vasárnap az MTI-vel az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF)

2024. Szeptember 22. 09:01, vasárnap | Belföld

OVF: lefelé halad a Dunán az árhullám, a nézelődők okozzák a legtöbb gondot

Lefelé halad a Dunán az árhullám, a legnagyobb gondot a nézelődők okozzák, akik hátráltatják a munkát, veszélyeztetik a töltéseket - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) pénteken napközben az MTI-vel.