Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2016. Május 23. 13:26, hétfő | Helyi
Forrás: MTI, fotó: pecsistop.hu

Ismét nyakunkba zúdul az eső

Ismét nyakunkba zúdul az eső

Tolna megyére a felhőszakadás veszélye, és a várható heves zivatarok miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést

Tizenegy megyére és a fővárosra a felhőszakadás veszélye, hétre - közülük a várható heves zivatarok miatt is - figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez hétfő reggel eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: kora estétől előbb elszórtan a nyugati tájakon, majd kelet felé terjedve a Dunántúlon egyre többfelé alakulhatnak ki zivatarok, helyenként viharos akár 80 kilométer/órás szél felhőszakadás és jégeső kíséretében. Főként a Dunántúl déli, délnyugati részén egy-egy heves zivatar is lehet, amelyet 90 kilométer/óra feletti szélroham és nagyobb (akár 2 centiméteresnél is nagyobb) átmérőjű jég kísérhet. A késő esti, éjféli órákban már a középső országrészben (a Duna vonalában, a Duna-Tisza közén) is várhatók zivatarok.
A felhőszakadás veszélye miatt Budapestre és Pest megyére valamint Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár 25-30 milliméternél is több eső hullhat.
Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére a várható heves zivatarok miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.
Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutánig még többórás napsütésre lehet számítani. A hőmérséklet délután 26-30, késő este 16-22 Celsius-fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 17:22, kedd | Helyi

Folytatódnak a régészeti ásatások a dombóvári Gólyavárnál

A tervek szerint 2024. nyarán a HUN-REN BTK Régészeti Intézetének a szervezésében folytatódnak a régészeti ásatások a dombóvári Gólyavárnál.

2024. Június 24. 08:42, hétfő | Helyi

XXI. Dombóvári Asztalitenisz Kupa

Amatőr, megyei és NB-s kategóriában mérték össze tudásukat a versenyzők a XXI. Dombóvári Asztalitenisz Kupán a Szuhay Sportcentrumban.

2024. Június 21. 08:41, péntek | Helyi

Három DOVASE versenyző állhatott dobogóra Szekszárdon

Szekszárdon rendezték meg a Centrum Régió 2. fordulóját az U14-es és U16-os korosztálynak.

2024. Június 20. 16:04, csütörtök | Helyi

Fekete István Múzeum - A hónap műtárgya

Június hónap műtárgya egy Fekete István íróról készült fénykép.