Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Október 19. 07:25, szerda | Belföld
Forrás: OrintPress

Jogi gyorssegélyszolgálat a végtörlesztőknek

Jogi gyorssegélyszolgálat a végtörlesztőknek

Jogi gyorssegélyszolgálat létrehozását sürgeti a Magyar Szociális Fórum a Hitelkárosultaknak érdekében, akik a bankok ellenállása és törvénybe ütköző magatartása miatt nem tudnak érvényt szerezni végtörlesztési joguknak.

A Magyar Szociális Fórum szerint a gyorssegélyszolgálat feladatává kellene tenni, hogy közvetlen kapcsolatban álljon az állami szervekkel, és a panaszosok megkeresésére intézkedésre mozgósítsa őket a törvényeket kijátszó banki és végrehajtói magatartással szemben – áll a közleményben.

A Miniszterelnökségre reggel eljuttatott anyag szerint a gyorssegélyszolgálat feladatává kell tenni a végrehajtás alá került otthonok védelmét, nehogy családok kerüljenek az utcára, és tömegessé váljék a fagyhalál, mint tavaly télen. Feladatául kell szabni továbbá azoknak a Hitelkárosultaknak a megsegítését, akiknek nincs pénzük ügyvédre, mert egész jövedelmüket felemészti a törlesztő részletek tisztességtelen, önkényes emelése, emiatt pedig puszta létfenntartásuk is veszélybe került.

A közlemény szerint a Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal keretében társadalmi munkában dolgozó önkéntes közgazdászok, jogászok, hitel- és pénzügyi szakértőkre akkora teher hárul a lakossági megkeresések miatt, amellyel fizikailag is képtelenség megbirkózni. Más civil szervezetek viszont csak pénzért hajlandók felvilágosítást adni, és segíteni. Ilyen körülmények között félő, hogy még azok sem tudnak maradéktalanul élni a végtörlesztési törvény nyújtotta lehetőséggel, akiknek egyébként módjuk volna rá – írják.

A Magyar Szociális Fórum a Miniszterelnökségre eljuttatott közleményében leszögezi: „érvényt kell szerezni a törvénynek a bankokkal szemben!” A Szociális Fórum felajánlotta, hogy mihelyt az állami gyorssegélyszolgálatlétrejött, folyamatosan elküldi a címére a Hitelkárosultak megkereséseit, hogy ne egy civil szervezetnek kelljen megbirkóznia az állami feladatokkal, még ha erejéhez mérten segít is benne.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket