Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2015. Október 15. 07:50, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Kedvez a további növekedés számára az ipari környezet

Kedvez a további növekedés számára az ipari környezet

Jó az ipari környezet, a megrendelések száma magasabb a tavalyi évhez képest, ami kedvez a magyar ipari termelés további növekedéséhez

- mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.
Lenner Áron Márk úgy fogalmazott: a magyar ipar "jó erőben" van, az idei első nyolc hónapban 6,6 százalékkal nőtt a magyar ipar teljesítménye, ami bőven meghaladja az Európai Unió ipari termelésének 2,8-3 százalékos növekedését.

A helyettes államtitkár szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) forrásai is segíthetik a magyar kis- és közepes vállalkozásokat, főleg a feldolgozóipar területén.

A feldolgozóipar mellett a tradicionális ágazatokban, így például a gépiparban - egyéb ipari és szerszámgyártás területen - kifejezetten nagy potenciál van, a gyógyszeripar regionálisan meghatározó, exportképes termékeket gyárt, valamint európai szinten a magyar vegyipar is jól megállja a helyét.

Lenner Áron Márk úgy vélte, a magyar ipar kifejezetten rugalmas, a magyar vállalkozó innovatív és találékony. A jól teljesítő cégeket főként a finanszírozásban kell segíteni, valamint információkkal abban, hogy hol lehet piacképes a termékük, ahová különféle okok miatt saját erőből addig nem tudtak eljutni.

Címkék: gazdaság, ipar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 28. 09:09, szombat | Belföld

KSH: augusztusban 4 millió 748 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,2 százalék

2024 augusztusában a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest 39 ezerrel, 4 millió 748 ezerre nőtt. A munkanélküliek száma 210 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,2 százalék volt

2024. Szeptember 28. 09:05, szombat | Belföld

Gulyás Gergely: Orbán Balázs félreérthetően fogalmazott, de ez nem változtat az elmúlt évtizedben végzett kiváló munkáján

A miniszterelnök politikai igazgatója félreérthetően fogalmazott, ez azonban nem változtat az elmúlt évtizedben a magyar közéletben végzett kiváló munkáján - írta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 28. 09:04, szombat | Belföld

Meteorológia: megdőlt a fővárosi szélrekord csütörtökön

Megdőlt a fővárosi szélrekord csütörtökön – írta a HungaroMet Zrt. a honlapján pénteken.

2024. Szeptember 28. 09:01, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a Nyugat-Balkán népei és országai többet érdemelnek, mint amit kapnak Brüsszelből

A Nyugat-Balkán népei és országai többet érdemelnek, mint amit kapnak Brüsszelből, ezeknek az országoknak már bent kellene lenniük az Európai Unióban