Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Január 23. 07:47, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Olcsóbban tankolhatunk, ha kitart a forint erősödés

Olcsóbban tankolhatunk, ha kitart a forint erősödés

Ha a forint tovább erősödik, az év hátralevő részében olcsóbban tankolhatunk – írja a Magyar Nemzet.

Az iráni olajembargóról már hétfőn dönthet az Európai Unió, ennek ellenére a fekete arany ára emiatt nem közelíti majd meg a korábbi csúcsokat.

A forint dollárral szembeni erősödésének köszönhetően a jövő héten végre csökkenhet a hazai benzin és a gázolaj ára – állítja Hegedűs Miklós, a GKI Energiakutató ügyvezető igazgatója. Ugyanis azt, hogy a benzin és a gázolaj literenként 400 forint fölé drágult, az áfa-emelést leszámítva egyedül a hazai fizetőeszköz gyengesége eredményezte. A kőolaj világpiaci árfolyama és a forint dollárhoz viszonyított értéke a két legfontosabb eleme a magyar üzemanyagár-képzésnek – magyarázza Hegedűs Miklós. Ha idén sikerül a forintot a tavalyi és a mostani év első heteiben látott árfolyamnál erősebb szinten tartani, akkor vélhetően ebben az évben a jelenleginél alacsonyabb üzemanyagárakat tapasztalunk majd éves átlagban.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: üzemanyag, tankolás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket